Assalamualaikum.welcome to my blog..kalau ada sebarang pertanyaan atau nak saya buat entry tentang apa2, email saya di happybearstory@yahoo.com :)

Wednesday, October 12, 2011

~Firasat Bonda~

assalamualaikum uolss ..
hahaha ..aq sebenarnya da dekat seminggu da cuti, tapi baru hari ni ade feel nak menaip (padahal hari2 bukak lappy.!) ..ye..berakhir sudah semester 3..kejap je masa berlalukan ..banyak juga kenangan di sem ni..pahit manis masin payau semua ada la senang citenya...nanti aq cerita la sikit2 ea kenangan di sem 3 nih ..
but now i want to tell about 'firasat bonda'

ouh yes ..firasat bonda, sesetengah orang tak percaya pada firasat ibu2 kita ni?(yeke) ..iyee ..ade je yang tak percaya ..tapi bagi aq la kan ..firasat ibu2 ni memang betul ..trust me ..benda ni jadi pada diri aq sendiri..aq pun mula2 pelik ..mak aq nih ahli nujum ape?dya macam boleh teka je apa2 pown ..
tak caye?meh aq cite sikit ..

first situation
masa aq masuk asrama dulu, hari first sekali la kan..kan ada la senior2 guide kat situ ...pastu tah apa cerita pun aq tak ingat, yang aq ingat mak aq cakap 'mana tahu nanti adik pakai baju kuning tu k' ..and percaya atau tak, aku pakai baju kuning tuh..baju kuning tu sebenarnye pengawas (weird kan, selalunya biru) ..masa tu tak tahu pun yang pakai baju kuning tu pengawas ..hahah

second situation
hatiku munge2 ..hahah ..opss, aq tak couple k, just ..ermm...ala..suka2(paham2 sendiri la..xpaham sudah.!haha) ..just imagine, aq dalam bilik,lepas tu mak aq panggil aq keluar, dengan kakak n abang ipar aq ada..mak aq boleh tanya, 'da ade pakwe ke dik?' omjeayy..can u imagine..betapa la aq teramat malu, da la abang ipar aq ada kowt.!!tapi takkan aq nak mengaku kan ..awww awww ..(gedik.!!)

third situation
aq ni suka mengidam ...opss..jap2 ..Hoi.!!aq tak pregnat ok.!!apa korang ingat mengandung je boleh mengidam ke?aq kan anak rantau(ni kalau roomate aq dengar ayat ni,mesti bulu2 telinge dye..hahaha) so bila duduk jauh2 dari family, ada je la,dalam fikiran aq ni nak makan tu, nak makan ni..ngengadakan ..coii...contoh hari tu, aq teringin nak makan burger malaysia ..alaa,burger ramli tu..seriously,craving giler tyme tu..tapi aq tak cakap pun dengan mak aq ..esoknye ..suprise.!!mak aq beli burger ok.!!wuhuuuu..
and time aq kat perlis, sebelum balik cuti ni la kan ..yang 3 hari aq kat perlis tuh, aq teringinnnnnnnnnn sangat nak makan sate ..and at this time, i've got it.!!wuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.


ok,sebenarnya banyak lagi la pasal naluri mak2 kita ni ..tu yang jadi kat aq laa...sebab tu aq tak berani nak tipu2 ni, mak aq ni dye magic sikit(ala, mak korang pown) ..dye mesti tahunye laaaa..so,pada rakan2 ku...percaya la,mak korang tahu pasal korang sebenarnya (jeng3.!!mesti yg nakal2 tu cuak kan.!hahaha0
setakat ni jer aq cerita ...
tunggu next entry ..
adiosssssssssss

2 comments:

  1. haha! mama aku tak tao pown suma pasal aku.
    ngeh3

    ReplyDelete
  2. hahahahahahha ..
    hani sengalllll~!!!

    ReplyDelete