Assalamualaikum.welcome to my blog..kalau ada sebarang pertanyaan atau nak saya buat entry tentang apa2, email saya di happybearstory@yahoo.com :)

Sunday, July 29, 2012

sempena ramadhan : awards untuk kuih tradisional :D

assalamualaikum ..yehaaaaaaaaaaaa...rajinnyaaa ahkak update blog kann...hahahahah...tunggu test aku datang nnt..haa,,,ambik kauuu....eh, dah2...mula cerita ya adik2 ...

entry ni untuk housemates aku yang gelak giler2 tadi bila aku sebut nama kuih2 tradisional...haaaa...korang pown mesti ada gak yang tak tahu kann..kann kannnn...hahahahah..masa kecik2 dulu aku tahu pown aku gelak sebenarnya..hahahah...kreatif ok orang dulu2 nih..nama kuih semua extravaganza ..hahaha...

so here we go :

kuih paling seksi : PUTERI MANDI


kuih paling rock : LOMPAT TIKAM



kuih paling kaya : JALA MAS



kuih paling tak lalu nak makan : TAIK ITIK


kuih paling kiut : cek mek molek


kuih paling ayu : KUIH PUTERI AYU


hahahahahahah...dah2 ..aku tak reti nak bagi award ....skodeng la bawah ni tengok nama kuih yang pelik2 tapi sebenarnya korang selalu je tengok kuih tuu ..

KUIH BADAK BERENDAM :


KUIH LIDAH BUAYA


KUIH TAIK MINYAK / KOLE KACANG



KUIH PUTRI DUA SEBILIK / TEPUNG BUNGKUS


KUIH KEMOHONG


haaaaa....see, betul tak aku cakap..korang selalu je jumpa kuih2 nih sebenarnya..macam kuih kemohong...tu kuih pau tradisional sebenarnya ! hahahaha...dulu waktu arwah abah aku cakap kuih kemohong, aku buat muka blurrr...then bila arwah abah aku tunjuk..aku dah gelak giler2 ok...hahahahah

dah laaaa....tu je yang aku boleh share dan sekadar hiburan....no offense haaaa....
ok, nak kemas buku tuk esokk...cewahhh..bajet aku dak sekolah je :p
daaaaaaaaaaa~
adiosss~

2 comments:

  1. taik minyak jer belom penah dengar yang lain tu biasa2 dah hahah nak jemput join contest http://sayagilerpurple.blogspot.com/2012/07/contest-logo-kemerdekaan.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...gitu yerrr....ok la tuhh :p

      Delete